În luna februarie a anului 2016,  Loteria Română a înregistrat premii cu o valoare totală de peste 1 milion de euro. Această sumă frumoasă de bani a fost destinată câștigătorilor. Dacă în clipa de față citești acest articol, ei bine, cu siguranță nu te numeri printre câștigătorii loteriei. Din păcate, foarte multe persoane au o mentalitate bazată pe anumiți algoritmi asemănători cu cei folosiți de către clienții unei astfel de instituții (precum Loteria). Această mentalitate are la bază ideea de a dobândi o sumă enormă de bani în urma unei întâmplări extrem de norocoase.

Adevărul constă în faptul că orișicine este capabil să se îmbogățească. În conformitate cu ceea ce au declarat numeroși milionari, construirea unui imperiu financiar nu are nici o legătură cu norocul – totul depinde de tine și de modul în care percepi banii. Un om înstărit nu te va întreba niciodată: “de ce nu te poți îmbogăți?” , ci te va întreba: “care sunt motivele pentru care încă nu ești bogat?” .Iată motivele ce te împiedică din a deveni bogat:

 

  1. Crezi în faptul că bogăția financiară este un privilegiu rezervat numai celor  “aleși

Trăim într-o societate bazată pe capitalism, ceea ce îți oferă șanse egale în fața oricui de a te îmbogăți – acest lucru fiind posibil doar în cazul în care vei reuși să creezi anumite valori pentru potențialii tăi clienți.

 

  1. Nu te crezi a fi destul de deștept

Trebuie să cunoști următorul lucru concret: nu toți oamenii de succes și-au finalizat studiile. Fondatorii Microsoft, Facebook, IKEA, ALDI, Luxottica și Dell Computers se află printre milionarii fără studii superioare. Majoritatea dintre aceștia și-au abandonat studiile universitare sau chiar cele liceale.

 

  1. Nu crezi că ești capabil deoarece nu ești o persoană ambițioasă

Milionarii nu sunt mai ambiționși decât ești tu. Există posibilitatea ca dorința ta, față de statutul de a fi milionar, să fie mai mare și mai profundă decât a multor altor mari oameni de afacere din lume. Există un singur lucru ce îi diferențiază în comparație cu tine: credința în propria persoană. Pentru a deveni bogat, trebuie să te respecți și să ai multă încredere în propriile tale puteri.

 

  1. Îți focalizezi atenția asupra economisirii banilor decât să ți-o focalizezi asupra dobândirii acestora

Nu trebuie să ne înțelegi greșit, căci cu siguranță și milionarii își economisesc banii.Dar ține minte! Aceștia nu își depun finanțele într-un amărât de cont bancar din partea căruia să beneficieze de o dobândă minusculă. Un adevărat antreprenor își va învesti banii cu cap, concentrându-se mai cu seamă asupra viitorului. Orice investiție financiară pe care o vei face trebuie să îți faciliteze un profit cât mai consistent.

 

  1. Crezi că singurul mod prin care poți obține mai mulți bani îl reprezintă acela de a lucra mai multe ore

Cu siguranță, dacă ești plătit în funcție de câte ore lucrezi și dacă te decizi să lucrezi niște ore suplimentare, vei avea parte de un salariu puțin mai mare decât de obicei. Acest lucru este evident, dar aceasta nu este o modalitate bună de a-ți suplimenta venitul. Oamenii bogați vor căuta întotdeauna soluții prin intermediul cărora să-și suplimenteze venitul. Trebuie să ai în vedere următorul lucru: îți poți suplimenta venitul prin intermediul unor activități profitabile.

 

  1. Îți este frică de eșec

“Cel mai mare obstacol în calea succesului este frica de eșec.”

Trebuie să te acomodezi cu faptul că, odată ce te vei afla pe acest drum ce duce către success și către o situație materială demnă de invidia celorlalți, vei avea parte de mici eșecuri. Nu trebuie să-ți fie frică.Cu toții greșim. Tot ceea ce trebuie să faci este să înveți din greșeli. Valoarea experienței unei greșeli poate fi mai mare decât cea a unei reușite.

“Eșecul este un dascăl, nu un călău.”

 

  1. Nu umbli cu persoanele potrivite

Cu toții ne iubim prietenii și ne dorim să petrecem cât mai mult timp împreună cu ei. Dar în cazul în care prietenii tăi sunt “săraci” în gândire și dacă duc lipsă de activități productive ( sau profitabile), noi îți sugerăm să îți schimbi anturajul. Bogații își petrec timpul doar cu alți oameni bogați. Acest fenomen nu este bazat pe aroganță, ignoranță sau ipocrizie. Un om integru va alege să-și petreacă timpul alături de alte persoane integre, cu scopul de a învăța și de a deprinde cât mai multe tehnici din experiențele de viață ale celorlalți. Dacă îți dorești cu adevărat să te îmbogățești, trebuie să îți petreci timpul alături de alți oameni de succes. Nu uita să înveți din experiențele acestora!

 

  1. Crezi că viața reprezintă o luptă continuă

Încă de mici, oamenii sunt îndoctrinați cu anumite idei proaste, printre care și: mulțumește-te cu ceea ce ți s-a dat! Într-adevăr, trebuie să ne mulțumim cu ceea ce avem, dar asta nu înseamnă că ne este menit să avem doar strictul necesar. Adevărații antreprenori se vor lupta întotdeauna pentru un scop măreț. Stabilește-ți și tu un scop cât mai măreț!

 

  1. Crezi că banii reprezintă “ochiul dracului”

Banii nu sunt malefici. Banii sunt indispensabili. Aceștia îți asigură traiul și masa. Nu poți realiza nimic fără a avea bani.  Totuși, pentru bogați, banii nu reprezintă doar o unealtă de troc. Banii reprezintă o unealtă pozitivă ce poate fi folosită cu scopul de a procura mai mulți bani. Totodată, banii îți pot da puterea de a face tot ceea ce ți-ai dorit tu vreodată să faci, desigur, în limitele legii.

 

  1. Îi displaci pe cei bogați

Mulți oameni sunt de părere că toți bogații sunt șarlatani, ipocriți, snobi și narcisiști. Nu îți dorești să devii bogat deoarece te temi că acest statut te-ar putea schimba. Adevărul este că majoritatea persoanelor bogate sunt foarte generoase. Mulți oameni de succes și-au donat procentaje enorme din averi. De exemplu, din anul 1995 și până în prezent, Bill Gates a făcut donații în valoare de peste 37 de miliarde de dolari. Cele mai multe donații făcute de către acesta sunt destinate cercetărilor în medicină. Revenind la ideea noastă, noi îți garantăm că aproape orice om de succes este dispus să îți ofere câteva sfaturi constructive cu privire la afacerea ta!

 

Drumul tău către succes este ca și parcurs! Ție nu îți mai rămâne decât să treci peste aceste obstacole și să îți clădești imperiul financiar.

 

Consideri acest articol a fi bun? Distribuie-l!

Ba chiar mai mult, abonează-te pentru a fi în temă cu noutățile de pe pagina noastră.

Share.

About Author

Leave A Reply

Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Google Plus