Imaginează-ți că lucrezi exact în locul în care îți dorești să lucrezi, conducând ceea ce îți dorești să conduci și locuind în casa visurilor tale. Cum ar fi să atingi perfecțiunea în ceea ce privește întreaga ta viață?

Întâmpinăm numeroase oportunități de-a lungul vieții. Acestea ne pot aduce fericirea, faima și averea. Dacă ești în căutarea unei vieți perfecte, trebuie să fii dispus în a face anumite schimbări.

În cazul în care vei chestiona sute de persoane în legătură cu stilul lor de viață, îți vor fi oferite numeroase răspunsuri dezamăgitoare. Nu mulți oameni reușesc să-și trăiască viața după bunul lor plac. Mereu suntem constrânși în a face compromisuri doar pentru a mai supraviețui o lună. Ține minte următorul lucru: mulți dintre noi deținem acel potențial, neexploatat, ce ne poate lansa pe calea unei vieți perfecte.

Oare singurul factor ce contribuie la alimentarea fericirii noastre este banul? Nu neapărat, dar cu siguranță banii îți pot face viața mult mai fericită deoarece te poți folosi de aceștia pentru a-ți satisface neajunsurile firești.

Orișicum, pe lângă factorul numit “ban” mai există și alții, preum: dragostea și aventura. Într-adevăr, pacea și liniștea sunt indispensabile oricărei persoane, dar setea pentru aventură și dragostea necondiționată pot contribui în scopul fericirii.

Indiferent de stilul tău de viață, îți poți realiza orice vis! Iată cele 10 modalități prin care vei reuși să îți faci viața mult mai fericită:

 

  1. Găsește-ți pasiunea

Fără a conta ce fel de om ești,există și pentru tine un loc de muncă perfect (ce te așteaptă chiar în clipa asta)! Dacă nu ți-ai găsit încă pasiunea, întreabă-te următorul lucru: “Ce ai fi dispus să faci fără a fi plătit pentru o perioadă de 6 luni?” Răspunsul te va uimi.  Apucă-te de făcut ceea ce îți face plăcere; fă-o cu cap și pregătește-ți niște bani în cazul în care nu vei reuși din prima încercare.

Ai nevoie de timp pentru tine. Poate că încă nu realizezi care este pasiunea ta, așa că trebuie să încerci cât mai multe activități. Una dintre acestea îți va alimenta fericirea. Nu îți va rămâne decât să o transformi într-o afacere de vis.

 

  1. Lărgește-ți orizontul

Stilul tău de viață ideal este direct proporțional cu modul în care te vezi a fi peste o anumită perioadă de timp. Îți dorești să ai un stil de viață mai bun? Trebuie să îl vizualizezi! Ce viziune ai asupra viitorului? Ce ești dispus să faci astăzi pentru a avea o zi de mâine mai bună?

Multe stiluri de viață au o temelie șubredă, alcătuită din frustrările trecutului. Acceptă-ți trecutul și încearcă să îți elimini toate frustrările, chiar dacă asta înseamnă să iei totul de la început.

Dacă poți percepe, poți realiza!

 

  1. Fii răbdător

Viața este un test al răbdării. Tot ceea ce realizăm necesită răbdare. Unele dintre cele mai ascunse dorințe pe care le ai se vor materializa numai în cazul în care înveți să ai răbdare. Există numeroase procese ce nu pot fi grăbite. Știm că există persoane ce au parte de rezultate într-un timp mult mai scurt decât restul, dar asta nu înseamnă că trebuie să îți compari rezultatele cu ale celorlalți. Cu toții suntem diferiți, așadar și rezultatele vor fi diferite (precum și intervalele dintre acestea).

Nu trebuie să îți faci griji pentru ziua de mâine, ci trebuie să tragi cât mai tare pentru ziua de astăzi! Dacă ai o viziune clară asupra modului în care urmează să decurgă lucrurile pe parcursul întregii zile (luând în calcul și posibilii factori surpriză), nu îți mai rămâne decât să ai răbdare și multă încredere în tine.

 

  1. Iubește-ți aproapele

Dragostea reprezintă cea mai motivațională forță ce acționează asupra omului. Nimic bun nu poate lua naștere fără directa implicare a iubirii. Cu toții stabilim conexiuni prin intermediul  inteligenței emoționale. Gândește-te la persoanele din viața ta pe care le iubești. Realizezi ce impact au acestea asupra vieții tale? Realizezi ce impact ai tu asupra vieților lor?

Există un exercițiu de vizualizare cu ajutorul căruia îți poți da seama de persoanele ce țin cu adevărat la tine. Imaginează-ți că ești la înmormântarea ta și încearcă să îți dai seama ce persoane vor fi prezente acolo. Cu toate că acest exercițiu poate părea deprimant, trebuie să iei în considerare productivitatea sa. Viziunea benefică ce ți-o oferă asupra persoanelor ce țin la tine. Dacă reușești să faci acest lucru și dacă îți vei trăi viața ca și cum fiecare zi ar conta la fel de mult ca celelalte, vei trăi numai pentru a câștiga!

 

  1. Fii smerit

Smerenia este una dintre cele mai mari virtuții. Să ai o viață smerită nu înseamnă neapărat să ai o viață plină de sărăcie, ci înseamnă să te cunoști pe tine însuți. Cunoscându-te bine vei dobândi capacitatea de a le arăta celor din jurul tău că îți pasă de ei.

A fi smerit nu înseamnă a fi modest. Există multe cazuri în care anumiți oameni au respins unele favoruri generoase. Acest lucru nu trebuie să se întâmple și cu tine! Un om smerit va accepta atât cât a oferit sau cât va putea oferi. De fapt, singura modalitate în care vei putea oferi ceva este aceea de a primi.

 

  1. Fă-te auzit

Vei întâmpina multe situații în care va trebui să te faci auzit. Mulți oameni nu sunt capabili să se facă auziți deoarece nu își pot exprima trăirile sau sentimentele în cuvinte. Trebuie să ne articulăm gândurile pentru a ne asigura că vocea noastră va fi auzită.

Data viitoare când te vei afla într-o dilemă față de altă persoană, fă-ți gândurile auzite.  Determină persoana cu care discuți să îți ofere un respect necondiționat, fără a fi bădăran și fără a o insulta. Dacă îți vei împărtăși gândurile și sentimentele cu cei din jurul tău, noi îți garantăm că le vei schimba subtil comportamentul.

Spune ceea ce crezi și crede ceea ce spui!

 

  1. Încrede-te în cei din jurul tău

Nimic nu poate fi mai plăcut decât un mediu bazat pe încredere. Cultura este totul. Dacă te afli într-un mediu de lucru în care ceilalți bârfesc sau trădează, chiar și în cele mai neînsemnate feluri, trebuie să pleci urgent din acel loc. Asupra încrederii nu trebuiesc făcute compromisuri.

Cei ce au relații bazate pe încredere pot avansa (în viață) la un nivel superior. Când te uiți în jur, cei pe care îi privești trebuie să fie capabili de a te energiza și susține în ceea ce privește planul tău de evoluție în urma căruia urmează să-ți îndeplinești obiectivele și să-ți realizezi toate viziunile. Indiferent de ceea ce faci, trebuie să te afli mereu în preajma unor persoane în care poți avea încredere deplină.

 

  1. Învață să ceri ajutor atunci când ai nevoie

Viața ta ar fi mult mai simplă dacă nu ți-ar fi frică să ceri ajutorul cuiva într-o anumită situație. Ia în considerare faptul că din moment ce îi vei cere cuiva să te ajute într-o anumită privință, vei fi nevoit să-i întorci favorul. Astfel, îți vei consolida relația față de acea persoană. Cu toții am trăi într-o societate mult mai bună dacă nu ar exista această frică de a cere ajutorul. Asistența (ajutorul) este de multe ori indispensabilă. Nu te vei putea descurca întotdeauna singur.

 

  1. Contribuie!

Tu cu cât ai contribuit față de comunitatea ta? Toată bogăția ta materială este de fapt reflexia întregii tale contribuții pentru societate. Dacă îți dorești să-ți îmbunătățești stilul de viață, trebuie să găsești o metodă prin care să-ți mărești și impactul. Deci, impactul ce-l ai este echivalent cu venitul tău.

Există posibilitatea de a nu avea parte de recompense imediate, acesta fiind și un motiv pentru care mulți oameni ezită să contribuie. Totuși, dacă decizi că îți dorești să îți dedici viața întru folosul altora, vei avea parte de recompense nelimitate și de satisfacție constantă.

 

  1. Du la bun sfârșit tot ceea ce începi a face

Este ușor să obți o promovare în cazul în care îți vei termina toate sarcinile pe care le-ai început. De fapt, singurul motiv pentru care încă mai există dezordine și haos, se datorează faptului că oamenii nu și-au dus la bun sfârșit toate treburile începute. Un om ce-și finalizează toate activitățile, indiferent de rezultatele obținute, va fi întotdeauna un om câștigat, un adevărat campion al vieții.

Astfel de persoane se bazează  pe principiul integrității. Integritatea constă în executarea acțiunilor ce trebuiesc făcute, chiar dacă rezultatele nu sunt întotdeauna cele mai favorabile. Încearcă să te implici 110% în tot ceea ce faci. Noi îți garantăm că astfel vei putea ajunge mai departe decât ți-ai imaginat vreodată că vei ajunge.

 

Ești de părere că acest articol ți-a fost de folos? Fă-l cunoscut! Ai la dispoziție rubrica de Share în spațiul social. Ce mai așepți?

Share.

About Author

Leave A Reply

Floating Social Media Icons Powered by Acurax Blog Designing Company
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Google Plus