Suntem ceea ce facem în mod repetat. Excelenţa, prin urmare, nu este un act, ci o obişnuinţă –Aristotel

Cu toate că acesta este un sfat extraordinar de folositor, anumite obiceiuri nu pot fi însușite cu ușurință de către orișicine, ba chiar mai mult, altele nu prea pot fi abandonate, de exemplu: fumatul, etc.

În cazul în care îți dorești anumite schimbări cu privire la statutul tău financiar, în cazul în care îți dorești să te îmbogățești, trebuie să fi dispus în a-ți schimba modul de viață. La urma urmei, obiceiurile bune și  bine stabilite îți vor îndruma viața către succes. Așa că, în cele ce urmează îți vom prezenta cele 6 obiceiuri “sănătoase” ce îți vor schimba drastic viața, călăuzindu-te către o situație financiară demnă de a fi invidiată.

 

  1. Trezește-te cât mai devreme

Probabil, pentru tine, viața este puțin cam haotică. Oricum, probabil este puțin mai normală până în clipa în care se trezesc și restul persoanelor din casa ta. De aceea este foarte important să te trezești cât mai devreme pentru a avea mai mult timp la dispoziție pe care să-l investești în misiunea ta.

Într-una dintre cele mai bune cărți de business, The One Thing, autorii Gary Keller și Jay Papasan se folosesc de o anumită analogie cu privire la o mașină ce rămâne fără combustibil în fiecare zi. Prin urmare, cu cât te trezești mai devreme pentru a-ți rezolva toate obiectivele, cu atât îți va fi mai ușor să îți duci afacerile mai departe. Secretul unei treziri timpurii constă în împiedicarea luării unor decizii proaste. Cu alte cuvinte, stabilește-ți o rutină zilnică ce te va energiza ca apoi să te duci la muncă umplut de energie pozitivă!

 

  1. Definește-ți obiectivele și criteriile de referință

Dacă nu ai habar încotro te duci, de unde ști când vei ajunge? Sau, cum poți fi sigur că te afli pe drumul cel bun? Definirea obiectivelor și a criteriilor de referință reprezintă un obicei ușor de dobândit, putându-l transforma într-o rutină de zi cu zi.

De exemplu, în fiecare dimineață, îți poți revizui obiectivele precum și progresul făcut asupra lor. Acest lucru te poate asigura de faptul că încă te afli pe drumul cel bun și că nu te-ai abătut de la el.

 

  1. Citește cât mai mult

Poate că cititul nu pare a fi un obicei, dar poți întreba orice cititor înrăit, acesta spunându-ți că  este un obicei vital! Cititul reprezintă o metodă foarte puternică prin care te poți îmbogăți deoarece îți permite să dobândești anumite viziuni noi cu privire la anumite lucruri, acestea fiind preluate de la autori. În urma procesului de citire vei putea obține anumite informații ce îți vor spori percepțiile și îți vor putea îmbunătăți viața.

Trebuie să îți faci un obicei zilnic bazat pe acest proces! – atât pentru afacerile tale cât și pentru satisfacția personală. Nu trebuie să îți petreci ore în șir citind, ci măcar un sfert de oră pe zi, ce te va putea ajuta să parcurgi câteva zeci de cărți pe an, cărți ce te vor putea ajuta să devii milionar.

 

  1. Organizează-ți programul zilnic

Acesta este un alt obicei ce poate fi încorporat în rutina ta zilnică. Petrece-ți cam o oră în fiecare dimineață pentru a-ți stabili programul din ziua respectivă, astfel vei deveni mai organizat. Orice om de succes este conștient de buna influență a unei organizări.

Cu toate că vor exista mereu numeroase chestiuni ce vor încerca să te abată de la planul inițial, trebuie să îți respecți programul! Din moment ce îți vei însuși obiceiul de a-ți organiza programul zilnic, noi îți garantăm că  vei fi capabil de a-ți termina toate treburile, ca  în cele din urmă să poți avea parte de acea satisfacție personală de care orișicine are nevoie.

 

  1. Petrece-ți timpul împreună cu persoane mai dezvoltate (deștepte) ca tine

Cu siguranță ai deja anumite obiceiuri ce implică și acțiunea directă a altor persoane, precum activitățile sportive sau religioase. Acest tip de obicei este foarte productiv, dar noi te încurajăm să îți dezvolți un obicei din a te întâlni cu persoane mai realizate/cultivate ca tine. Vei observa în timp că astfel de întâlniri îți vor facilita o bună dezvoltare.

Cu siguranță ai mai auzit acest lucru, dar totuși noi îți reamintim că tu reprezinți media celor cinci persoane cu care interacționezi cel mai des. Așadar, asigură-te că vei face un obicei din a te întâlni cu persoane cât mai dezvoltate din toate punctele de vedere.

Mai degrabă ești cel mai “prost” om de la masă decât să fii cel mai deștept”!

 

  1. Atribuie-i câte un “de ce?” fiecărui “nu”

Unul dintre cele mai proaste obiceiuri ale  copiilor este acela de a întreba în mod constant “de ce?”.Cu toate că poate fi agasant, acest obicei este și foarte benefic, în special pentru cei mici deoarece acesta le facilitează noi perspective cu privire la ceea ce îi înconjoară. Din păcate, ajungem să ne pierdem acest obicei din momentul începerii maturizării.

Oricum, dacă îți dorești cu adevărat să îți  dezvolți un imperiu financiar, trebuie să întrebi “de ce?” cu orice ocazie ai avea.

Per total, construirea unor bune obiceiuri îți poate transforma viața și te poate ajuta în a atinge anumite niveluri superioare. Nu trebuie să ai rețineri cu privire la dezvoltarea ta personală și nici nu trebuie să prezinți frică față de adoptarea unor obiceiuri noi, având în vedere că acestea îți vor putea susține rampa de lansare.

Sperăm că, odată cu însușirea noilor obiceiuri, vei reuși să aduci succesul în viața ta. Acum nu îți mai rămâne decât să îți setezi ceasul să te trezească devreme!

 

Ți-a plăcut? Distribuie-l și prietenilor tăi.
Like & Share

Share.

About Author

Leave A Reply

Social Media Icons Powered by Acurax Website Redesign Experts
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Google Plus