Există multe companii ce se concentrează mai mult asupra vânzărilor și a creșterii lor decât asupra altor caracteristici esențiale, precum crearea unui loc în care să-și dorească până și cei mai competenți oameni din domeniu să lucreze.

În cazul în care îți dorești să creezi o companie ce să facă vreo diferență în viețile angajaților tăi și, în cele din urmă, o diferență în lume, atunci a sosit vremea să-ți focalizezi atenția dincolo de vânzări.

Mai jos vei putea găsi câteva idei ce te vor putea ajuta la clădirea unei companii ce va excela în mediul economic de astăzi.

 

 

  1. Îndrumă-ți compania către o cauză nobilă

Din moment ce îți vei îndruma angajații către o cauză anume, compania ta va avea de câștigat enorm în ceea ce privește popularitatea. De ce? Simplu : oamenii buni își vor dori să lucreze pentru alți/ împreună cu alți oameni buni.

Toți afaceriștii ce-și doresc să facă o schimbare în lume se vor folosi de cauza companiei pentru a atrage potențiali angajați ce vizează aceeași cauză.

De exemplu, cei de la compania TOMS oferă câte o pereche de papuci unui copil nevoiaș pentru fiecare pereche de papuci vândută. Ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că cei de la TOMS fac același lucru cu multe alte produse, precum: pahare, cafea și genți.

O mulțime de oameni doresc să facă parte din ceva mult mai mare decât ei înșiși. Acest gen de oameni trăiesc pentru a contribui, pentru a face lumea mai bună.

 

  1. Oferă-le angajaților posibilitatea de a se dezvolta în cadrul companiei tale

Potențialii tăi angajați  își doresc să aibe posibilitatea de a progresa odată cu compania ta. Ca și director de companie, în cazul în care nu le vei putea da angajaților tăi posibilitatea de a progresa (mai ales pe plan financiar), măcar trebuie să te asiguri că vor avea șansa de a progresa pe plan profesional.

Ba chiar mai mult, acordă-le șansa de a-și implementa ideile în companie. Fă-i să se simtă importanți. Fă-i să se simtă doriți.

Reține că va trebui să pui în aplicare câte o abordare diferită față de fiecare angajat al tău. Cunoaște-ți angajații!

 

  1. Arată-le angajaților tăi că ești dispus să muncești cot la cot cu ei

Mulți angajați sunt nemulțumiți deoarece directorii companiilor pentru care lucrează nu sunt dispuși să presteze aceleași munci. De regulă, un director va “lătra” la angajații săi, dând comenzi și criticând orice inconvenient.

Arată-le angajaților tăi că ești dispus să-i ajuți. Oferă-le sfaturi ! Ridică-le moralul! Oamenii vor lucra pentru tine cu plăcere, din respect – fără a le fi frică de o potențială concediere.

 

  1. Permite-le tuturor angajaților să-și spună părerile

Nu mulți angajați au posibilitatea de a-și face ideile cunoscute.  Multe companii au de pierdut din această cauză. Nu poți cunoaște potențialul  tuturor angajaților tăi – așa că lasă-i să-și spună părerile. Cine știe? Poate unii vor avea idei mai bune decât ale tale.

Angajații “de jos” au cele mai bune perspective. Aceștia intră cel mai des  în contact cu clienții. Ajung să vadă și să audă ceea ce au de spus toți clienții tăi, cunoscându-le astfel preferințele.

Crearea unei politici a “ușilor deschise” pentru schimbul de idei din partea tuturor angajaților, indiferent de funcțiile ocupate, poate fi un stimulent foarte puternic,fără a mai pune la socoteală și avantajul creșterii companiei.

Toată lumea are puncte forte și puncte slabe. Acordă-le angajaților tăi posibilitatea de a se rupe de la sol. Cei mai mulți își doresc să se simtă valoroși.

 

  1. Respectă-ți angajații

Acesta este cel mai important element ce stă la baza unei companii – respectul față de angajați. Nimeni nu-și va dori să lucreze pentru o companie ce este condusă de către un șef ce îi tratează pe toți asemenea unor gunoaie. Va trebui să-ți faci subalternii să simtă că fac parte dintr-o familie.

Arată-ți compasiunea. Discută despre interesele lor. Află mai multe despre viețile lor personale. Stabilește relații pozitive!

 

Acum că ai în vedere aceste aspecte nu îți mai rămâne decât să-ți conduci afacerea pe calea succesului.

 

Cum ți s-a părut acest articol? Folositor? Dacă da, fă-l cunoscut!

Distribuie-l și prietenilor tăi.

Like & Share!

Sursa: Entrepreneur

 

Share.

About Author

Leave A Reply

Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Google Plus