Iată  un adevăr despre leadership pe care toată lumea îl evită – a fi un lider bun implică mult mai multe lucruri decât propria ta persoană. Într-adevăr, leadership-ul te va ajuta enorm din punct de vedere financiar, dar și în privința reputației tale. Cu toate acestea, adevăratul leadership nu constă nici pe departe în astfel de lucruri.

Adevăratul  leadership  nu constă numai în puterea de autoritate, sau în modul în care vei fi recunoscut pentru aptitudinile tale de a-ți îndruma subalternii. A fi un lider bun înseamnă să dezvolți aptitudinile oamenilor cu care lucrezi;  constă în ajutorul oferit celorlalți pentru a-și dezvolta potențialul. Leadership-ul, ca și activitate, constă în buna instruire a subalternilor, oferindu-le acestora o gamă variată de unelte și strategii, ce mai mult ca sigur vor facilita o serie de lucruri favorabile pentru compania ta – dar cu siguranță, toate învățăturile tale vor fi prețuite și aplicate de către subalternii tăi, asemenea unor ucenici.

Cei mai capabili lideri mondiali au dat întotdeauna dovată de compasiune, empatizând cu subalternii lor pentru a-i înțelege mai bine și pentru a-i ajuta. Mai mult ca sigur, un lider adevărat este conștient de faptul că statutul său reprezintă un privilegiu. Da! Trebuie să știi că atunci când vei deveni un lider, vei fi un om privilegiat.

Acordă-le câteva minute acestor idei. Ca și lider, vei avea parte în fiecare zi de incredibila oportunitate de a schimba viața unei persoane, începând numai de la o simplă formulare de “Salut!”. Poți schimba viețile subalternilor tăi prin intermediul implicării tale emoționale față de aceștia. Odată ce te vei implica emotional în activitățile oamenilor pe care îi conduci, aceștia vor fi mai motivați cu privire la buna rezolvare a tuturor sarcinilor, inclusiv a celor de natură personală.  Probabil că te întrebi: “De ce?”.Ei bine, datorită puterii exemplului . Prin puterea exemplului poți reuși multe lucruri. Vei putea să îi forțezi pe toți cei din jurul tău să te urmeze pe orice drum. Prin puterea exemplului îți vei putea ajuta subalternii  astfel încât să își modifice percepțiile. Într-o astfel de relație, lider-subaltern, vor avea de câștigat ambele tabere.

Există o serie de numeroase criterii ce trebuiesc îndeplinite pentru a fi un lider fantastic. Cu toate acestea, noi îți recomandăm următorul lucru: cea mai importantă calitate, pe care orice lider ar trebui să o posede, constă în pasiunea cu care acesta se implică în dezvoltarea personală a unui angajat. Odată ce vei începe și tu să te implici, în mod direct în procesul de evoluție al unui angajat de-al tău, atunci vei începe de fapt să îți dezvolți cu adevărat afacerea.

Cu siguranță orice mare lider din istoria omenirii a avut momente în care a conștientizat faptul că participarea directă la transformarea unei persoane reflectă una dintre cele mai mari calități ce le poate poseda un lider. Orice lider măreț a reușit să înțeleagă faptul că progresul subalternilor săi este direct proporțional cu progresul misiunii sale. Liderii egocentriști vor avea parte numai de eșecuri. Există o diferență majoră între leadership și  management-ul bazat pe autoritate.

Asemenea atleților de performanță, liderii sunt supuși zilnic unor antrenamente de ordin psihic  foarte riguroase. Nivelul la care se implică un lider  față de activitățile subalternilor săi este direct proporțional cu rezultatele obținute.

Noi nu spunem că este ușor să ajungi un lider bun. Slujba de lider reprezintă una dintre cele mai dificile slujbe pe care un om le poate avea. Totuși, este și slujba de pe urma căreia se pot culege cele mai multe rezultate. Fie că ești liderul unei echipe  de 5000 de oameni sau fie că ești liderul unei echipe alcătuite numai din cinci oameni, trebuie să îți focalizezi energia astfel încât să te transformi într-o persoană ce contribuie la dezvoltarea personală a subalternilor săi. Acesta este adevăratul leadership.

Share.

About Author

Leave A Reply

Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Google Plus