Ziua de plată ar trebui să fie asemenea unei zile de sărbătoare, dar se pare că uneori banii sunt cheltuiți înainte de a mai ajunge în bancă. Acel stil de viață în care trăiești pe muchie, de la o încasare de bani la alta, poate fi foarte periculos. În plus, niciodată nu vei reuși să te deplasezi mai departe deoarece nu îți mai rămâne nici un ban în urma efectuării cheltuielilor. Poate ai impresia că totul ține de șanse și noroc, dar noi te contrazicem. Cu un anumit bagaj de cunoștiințe vei putea reuși să ajungi cât de departe îți dorești să o faci.  Încearcă să pui în aplicare următoarele sfaturi venite direct de la câțiva milionari, iar apoi întinde-te pe spate și privește-ți viața cum va fi inundată de succes și fericire.

 

Fă-ți un plan bugetar și unul financiar

În cazul în care îți dorești să ca banii să se înmulțească, trebuie să începi prin a-ți dezvolta un buget inteligent și un plan financiar. Păstrează o agendă sau un jurnal în care să ai o evidență detaliată a planului tău. Astfel de planuri pot fi puse în aplicare numai dacă ești dispus să-i acorzi o maximă seriozitate. Notează-ți toate veniturile și apoi inventariază-ți toate facturile pentru a vedea cât de mulți bani vor fi necesari pentru a le acoperi.  Mai trebuie să ai în vedere și faptul că trebuie să dispui de suficienți bani pentru a te susține pe tine și pe familia ta. În cazul în care nu ești capabil să-ți plătești facturile înseamnă că ai nevoie de ajutor cu scopul de a face unele ajustări.

Înainte de a începe să investești sau înainte de a-ți canaliza banii către alte direcții, trebuie să îți plătești facturile. Nu vei reuși să îți atingi maximul potențialului financiar în cazul în care vei fi urmărit de restanțe.  Trece-ți toate scopurile în agendă. În ceea ce privește banii rămași, asigură-te că îi vei investi cu cap. Poți economisi cu scopul de a avea bani pentru a-ți plăti cheltuielile din lunile viitoare.

 

Creează-ți surse multiple de venit

Desigur, primirea unui venit constant și sigur este vitală dar șansele ca tu să devi milionar sunt aproape infime. Pentru a atinge un asemenea statut, ai nevoie de multiple surse de venit. Cum să faci asta? Aplică pentru un loc de muncă part-time, apucă-te să faci vânzări pe eBay, etc.  Astfel, îți creezi și un plan de urgență în cazul în care vor fi efectuate anumite disponibilizări în cadrul sectorului în care lucrezi acum. În plus, dacă vei mai avea un job (part-time), practic, vei dobândi mai multă experiență de muncă și mai multe luni pentru cartea de muncă.

În cazul în care nu îți convine ceea ce tocmai ți-am sugerat, ai posibilitatea de a începe să lucrezi pentru tine. Alocă-ți timpul necesar pentru a-ți pune pe picioare propria afacere. Poți începe deja să-ți construiești propriul imperiu sau brand. Nimic nu se compară cu situația în care tu ești propriul tău șef.

 

Economisește, economisește și, iarăși, economisește!

Începuturile unei astfel de activități pot fi foarte crâncene. Puțin câte puțin, bănuț cu bănuț, economisește tot ceea ce îți stă în putere. Chiar și dacă economisești între 10 și 50 de RON pe lună! Nu trebuie să îți pui banii “la saltea” pentru a-i putea vedea cum se înmulțesc. Deschide-ți un cont de economii. Acesta îți va furniza o dobândă, ce în timp va căpăta proporții considerabile. De asemenea, deschide-ți și un cont în care să-ți bagi toți banii de care consideri că vei avea nevoie doar într-un caz de urgență.

Pentru a economisi mai mulți bani, trebuie să reduci din toate activitățile inutile ce îți golesc buzunarele. Nu mai mânca în oraș, alege un alt pachet de servicii, unul mai ieftin, din partea furnizorului de cablu TV, etc. .Ar trebui să ai în vizor o situație cât mai clară a tuturor banilor pe care îi poți economisi. Cu cât economisești mai mult, cu atât vei putea investi mai mult în viitoarea ta afacere. Majoritatea milionarilor au pornit de jos, așa că nu te lăsa descurajat de situația ta financiară actuală.

 

Discută cu profesioniștii

Majoritatea persoanelor sunt de părere că pentru a discuta cu un profesionist din rândul oamenilor bogați, trebuie și tu, la rândul tău, să fii bogat. Un planificator financiar te poate ajuta în luarea celor mai optime decizii cu privire la banii tăi, indiferent de suma pe care urmează să o investești. Un profesionist îți poate face o expertiză cu scopul de a te sfătui, nu pentru a lua o decizie în locul tău. În mod firesc, tu ești cel care trebuie să se ocupe de administrarea banilor. Milionarii tind să colaboreze cu planificatori financiari cu scopul de a primi ajutor față de toate acțiunile lor de gestionare a banilor.
În cât timp ți-ai propus să devi milionar? În cazul în care urmează să pui în practică aceste sfaturi, noi îți garantăm că vei atinge acest statut.

 

Ce părere ai despre acest articol?

Dacă ți-a plăcut, fă-l cunoscut!

Like & Share

Share.

About Author

Leave A Reply

Social Media Icons Powered by Acurax Website Designing Company
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Google Plus